Wie zijn wij?

Stichting Cultuur Delen en Doen organiseert culturele evenementen voor en door Dedemsvaart. Wij willen mensen op toegankelijke wijze kennis laten maken met kunst en cultuur, door een platform te bieden waarin mensen hun talenten kunnen ontplooien binnen het multidisciplinair terrein van kunst en cultuur. De activiteiten zijn gericht op een pluriforme samenleving. Onze missie: door samen wat met cultuur te doen, kunnen we dat met meer mensen delen. Met als bijpassende visie: het projectmatig organiseren van culturele evenementen dat voor een breed publiek aantrekkelijk is waarbij jong en oud mee kan werken en zichzelf kan ontwikkelen. 

 

 

Zo hebben wij als stichting in april 2015 het Passieverhaal Dedemsvaart op het water bij de Wisseling ten tonele gebracht. Een unieke vertelling van het lijdensverhaal van Jezus Christus waar ruim 1700 bezoekers op af gekomen zijn. Meer dan 50 spelers van jong tot oud hebben het verhaal inkleuring gegeven en vele vrijwilligers, sponsoren en andere gepassioneerden hebben zich ingezet om dit tot een groot succes te maken. Na dit succes willen wij graag weer nieuwe evenementen brengen, waarbij iedereen kan deelnemen en kan genieten! Met Acasia de Groene Prinses willen wij mensen begeleiden bij hun ontwikkeling op het gebied van zang en dans en dit uiteindelijk laten zien aan kinderen en hun families. In 2020 willen wij graag in samenwerking van Historische Vereniging Avereest 75 jaar bevrijding in Dedemsvaart laten zien. Een muziektheater-spektakel door en voor Dedemsvaart en omstreken.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

 

Manon Toonen als Voorzitter

Steven Werner als Penningmeester

Wendy van der Linde

Ferdinand Coppens

Larissa van Os als Junior-assistent

 

Andere actieve betrokkenen:

Kolu Barbu, Karin Mijnheer

 

 

 

Van links naar rechts: Steven, Jurgen (secretaris tot 2017), Manon en Larissa.

Foto van Marieke Nijhuis-Vogelzang

ANBI-status

 

De Belastingdienst heeft Stichting Cultuur Delen en Doen met ingang van 2017 de zogenaamde ANBI-status verleend. ANBI staat voor een Algemeen Nut Beogende Instelling. Het registratienummer wat hierbij hoort is 8543.05.804

De belangrijkste voordelen van deze ANBI-status voor Stichting Cultuur Delen en Doen en haar sponsoren en donateurs zijn:

 

• er is geen successierecht of schenkingsrecht verschuldigd over schenkingen aan Stichting Cultuur Delen en Doen;

• donaties door sponsoren zijn voor deze organisaties (onder voorwaarden) aftrekbaar voor de vennootschapsbelasting;

• donaties door natuurlijke personen zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting (rekening houdend met drempelbedragen).

 

Beleidsplan

Het actuele beleid is afgeleid van onze doelstelling: Het laagdrempelig onder de aandacht brengen van cultuur, in het bijzonder muziek, dat voor een breed publiek aantrekkelijk is in Dedemsvaart en omgeving. Onze instelling organiseert culturele evenementen waarbij de maatschappij betrokken wordt en in het middelpunt van de belangstelling staat. 

Onze missie: door samen wat met cultuur te doen, kunnen we dat met meer mensen delen. Met als bijpassende visie: het projectmatig organiseren van culturele evenementen dat voor een breed publiek aantrekkelijk is waarbij jong en oud mee kan werken en zichzelf kan ontwikkelen. 

Het streven is om minimaal één cultureel evenement per jaar te organiseren. Deze evenementen zullen in lijn liggen met de doelstelling zoals hierboven is beschreven en een vergelijkbaar karakter hebben als de eerder georganiseerde evenementen. 

 

Beloningsbeleid

Bestuurders zijn vrijwilligers en ontvangen alleen een vergoeding (vacatiegeld) als de verrichte werkzaamheden daarom vragen. Eventuele vergoedingen worden door het voltallige bestuur vastgesteld. Beloningen voor het bestuur worden in de financiële verantwoording toegelicht. De stichting heeft op dit moment geen personeel in dienst. 

 

 

Download
Financieel verslag 2016
St. CDD - Financieel verslag 2016.pdf
Adobe Acrobat document 333.6 KB